Sedma po redu manifestacija na tromeđi Azbukovice, Rađevine i Podgorine protekla u duhu okupljanja, druženja i takmičenja .

U nedelju 03. jula na Mačkovom kamenu Turistička organizacija Opštine Krupanj je organizovala manifestaciju „Dani Međaša“. Manifestacija se organizuje sedmi put ove godine. Manifestaciju je otvorio Ivan Isailović, predsednik opštine Krupanj, rečima podrške i afirmacije turističkih ponuda ovog dela Srbije. Program je obuhvatio košenje ručnom kosom, narodni višeboj , kuvanje posnog pasulja i kulturno umetnički program.
Za košenje ručnom kosom prijavilo se devet takmičara. Pobednik je Nebojša Spasojević, drugo mesto je Vuk Vučković, dok je bronzanu ,,kosu,, osvojio Milan Vučković.
Narodni višeboj je privukao dosta interesovanja publike na planini Jagodnji. Najduži skok je  ostvario Aleksandar Kraišnik,  dok je ,,srebrni skok,, pripao Vladimiru Rakiću, treće mesto pripalo je Aleksandru Đorđiću. U  drugoj  disciplini, bacanje kamena sa ramena pobednik  je opet Aleksandar Kraišnik iz Majura, drugi je Marko Pavlović i treće mesto je pripalo Aleksandru Babiću.

U nadvlačenju konopca učestvovalo je 6 ekipa. Pobednik je ekipa  ,,Pekarac,, iz Osečine, dok je srebrno odličje dobila ekipa „Savići“ iz Brštice a treće mesto ovog puta ostvarila je ekipa ,,Rađevac,, iz Krupnja.

U takmičenju za kuvanje posnog pasulja bilo je prijavljeno više ekipa,  pobednik je ovog puta ekipa iz Osečine , dok je drugo mesto pripalo Udruženju gljivara ,,Rađevina,, iz Krupnja i treće mesto osvojili su gosti iz Šapca.

Nagrade pobednicima uručio je zamenik predsednika  opštine Krupanj-dr Predrag Radić.  U kulturno umetničkom programu nastupo je  KUD „Mića Tadić“ iz Krupnja.   ,,Manifestacija se svake godine uvećava  brojem gostiju i takmičara, kao i brojem posetilaca,, kaže  Jelena Tanasić  direktor Turističke organizacije opštine Krupanj i dodaje : U  organizaciji manifestacije učestvovali su Udruženje građana „Pečurka“ iz Krupnja,  Udruženje gljivara „Rađevina,,“ iz Krupnja,  biblioteka „Politika“ Krupanj,  TO Ljig , Lovačko udruženje Krupanj, Udruženje pčelarskih porodica ,, Sokolske planine,, a pokrovitelj manifestacije je Opština Krupanj. Veliku zahvalnost dugujemo Živoradu Matiću vlasniku etno kompleksa ,,Mačkov Kamen,, . Manifestaciju su pomogli i sponzori: Valjevska pivara, Generali osiguranje, Bećari kop, ,,Razvoj Marković,, Krupanj i  Zoran Grujičić.

m1

m2

m3

m4