Današnja manifestacija ,,Plodovi Rađevine 2016. u Krupnju,, još jedan je dokaz da je opština Krupanj izabrala ,,put turizma,, za efikasniji razvoj Rađevine u celosti.

,,Plodovi Rađevine 2016. u Krupnju,,, na platou biblioteke ,,Politika,, šetalištu, hotelu ,,Grand,, i celom gradu oživeli su varošicu u pravom smislu te reči. Dosta izlagača i posetilaca iz Rađevine i cele Srbije danas je posetilo Krupanj i svojim učešćem doprinelo kvalitetu i kvantitetu događaja duž reke Bogoštice. Najavljeno kišovito vreme malo je kolebalo organizatore no članovi Odbora manifestacije su doneli odluku da program započne na platou biblioteke ,,Politika,, i ispostavilo se da se posrećilo imajući u vidu činjenicu da je kiša počela da pada tek u momentu kada je Jelena Tanasić manifestaciju proglasila zatvorenom.

Više stotina posetilaca, izlagača i gostiju gromkim aplauzom su pozdravili reči dobrodošlice zamenika predsednika opštine Krupanj Predraga Radića  koji je ne skrivajući zadovoljstvo rekao ,,Pripremili smo se za ovaj događaj jako dugo vremena i zadovoljni smo ovim što se može videti i osetiti ali za narednu godinu – pripremu počinjemo već sutra,, . Po otvaranju  ,,Plodova Rađevine 2016. u Krupnju,, znatiželjni nisu i imali puno vremena da da razgledaju ponude svih štandova voća, povrća, rakije, šljiva malina, umotvorina, gljiva, sira, kajmaka, krompira… Sve to pomešano sa ukusima gulaša, kafe ,,Sale,, i kuvane rakije odaje utisak o narodnom okupljanju plodotvornih sadržaja. U maloj sali bibliotreke ,,Politika,, održana su korisna predavanja Poljo-saveta iz Loznice gde su obrađene teme voćarstva,  pčelarstva kao i zaštiti biljaka. Nastupi folklornih ansmbala  za ovu priliku su na profesionalnoj osnovi prikazali visok stepen uvežbanih koreografkih umeća.

Manifestacija kakvu Krupanj zaslužuje- kažu dobronamerni. Po svemu sudeći prava okosnica je postavljena, vremenom, trudom i zalaganjem u budučnosti uspesi neće izostati.