Dobropotočka crkva već 20 godina za redom organizuje jedinstvenu manifestaciju na ovim prostorima, a koja je u Svetu već dugo poznata. „Igranje narodnog kola za dukat 2016. u Dobrom Potoku“ današnjim danom posvećenom apostolima Petru i Pavlu pamtiće se dugo. Pre podne jutarnje Bogosluženje u crkvi dobropotočkoj posvećenoj Uspenju Presvete Bogorodice koja datira iz davne 1528. godine.

Ovu manifestaciju pre dve decenije obnovio je sveštenik Dobropotočke crkve Aleksandar Đurđev, koji je za to vreme uredio i ceo komlpeks u Dobrom potoku.

U kolu učestvuje staro i mlado, svi puni volje snage i igračkog iskustva. ,,Lepo u kolu a lepo i posmatrati ovu mladost i dušu igre,, kaže vremešni Milorad Jović iz Šapca. Kolo traje više od dva sata, niko ne posustaje a odluka za izbor najboljeg ženskog i muškog igrača je najteža misija za ovdašnji  Crkveni Odbor. U igri za dukat, koju posmatra na stotine posetilaca, učestvovalo je više desetina Rađevaca, Jadrana, Azbukvčana, Podgoraca i Podrinjaca.

Ipak u sam smiraj sunca u velikoj konkurenciji odluka je doneta: Milica Avramović iz Krupnja i Aleksandar Ilić iz Draginca, pobednici su u igri kola za dukat. Nosiocima ovogodišnje titule – dukate su uručili predstavnici Turističke organizacije Krupanj- Jelena Tanasić i Radovan Ristanović. Pokrovitelj manifestacije je opština Krupanj.

p1

p2

p3

p4